Kapcsolat

Üzemeltető:
Molnár Péter

Többes biztosítási -és pénzügyi közvetítő

MNB reg.szám: 105021523829


Cég székhelye:
 
6351 Bátya, Kalocsai út 65.

Iroda:
6300 Kalocsa, Szent István K. út 70.
Adószám: 
633066851-1-23

Telefon:
06/30-207-1287

E-mail:
penzugyibroker@t-online.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
9.00 - 17.00 óráig

Egyeztetett időpontban, akár más helyszínen is tudunk tárgyalni!

Lakástakarékpénztár

 

Figyelem:

2018.10.17-én hatályba lépett, a lakástakarékpénztárak törvényi módosítása, mely szerint ezt követően aláírt LTP szerződésekre nem  igényelhető már állami támogatás.

Az élő, meglévő szerződéseket nem érinti a változás, viszont ha valaki futamidőt hosszabbítana, ezt követően sem igényelhető állami támogatás a megtakarításokra.

Mi a lakástakarék-számla?

Egy államilag támogatott, lakáscélú megtakarítási forma, amelyet az állam 30%-os állami támogatással egészít ki, ami évente maximum 72.000 Ft lehet.

Felhasználás lehetőségei:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • használt lakás-és ház vásárlása,
 • új lakás, családi ház építése,
 • ház bővítése, felújítása,
 • cserépkályha építése, beépített bútorok cseréje,
 • korszerűsítés: külső, belső hőszigetelés- és nyílászárók cseréje,
 • festés, mázolás,
 • víz- és fűtési rendszerek felújítása,
 • lakáscélú hitelek kiváltása,
 • lakáslízing kiváltása,
 • közművesítés: gáz,-vízvezeték,-csatornavezeték kiépítésére, járda építésére.

 

Lakástakarékpénztárak működése:

A magyar lakástakarékpénztárak zárt rendszert alkotnak.1996-tól működnek hazánkban is, osztrák és német mintákat követve.

A lakáskölcsön folyósítása más betétes megtakarításából, illetve a már hitelt kapott ügyfelek törlesztéseiből történik.

A közös cél a lakáscél megvalósítása, finanszírozása érdekében történő összefogás alapozza meg a lakástakarékpénztár működését. Hitelt csak az kaphat, aki maga is részt vett a kollektív előtakarékosságban.

Ezzel sajátos finanszírozási körforgás jön létre.

Fix, alacsony kamatlábak:

A lakástakarékpénztárak sajátossága az alacsony, illetve a pénzpiac alakulásától független fix kamatlábak alkalmazása mind a betéteknél, mind a hiteleknél, amit a zárt, a tőkepiactól elkülönült rendszerük tesz lehetővé.

A betéti oldalon elszenvedett kamatveszteséget az alacsony kamattal nyújtott hitel kárpótolja.

Szigorú működési szabályok:

A kollektív előtakarékosság és a zárt rendszerű működés miatt felmerülhető várakozási és finanszírozási problémák miatt szigorú működési szabályok érvényesülnek.

A szabad - hitelezésre időlegesen fel nem használt - pénzeszközök jelentős hányadát állampapírban kell tartani.

A szabad pénzeszközök befektetéséből származó hozamnak a lakáskölcsönök kamatát meghaladó részét kiegyenlítési céltartalékba kell helyezni legalább a betétállomány 10%-nak eléréséig.

A lakástakarékpénztár ugyanakkor teljes mértékben mentesül a kötelező jegybanki tartalék képzése alól.

Magán személyek részére(természetes személyek):

Állami támogatás

Éves betétbefizetések után 30%-os állami támogatás, maximum 72 000 Ft vissza nem térítendő állami támogatást kaphatunk, amely adó- és járulékmentes. A megtakarítási számla tartama: 4-10 év.

Garantált magas hozam, kedvező hitellehetőség:

A megtakarítási piacon egyedülálló konstrukció, induláskor nem kell egyösszegű betétet elhelyezni, havi betétbefizetéssel az állami támogatás és a pénztári kamat révén magas hozam realizálható.
A megtakarítási idő végén kedvező fix kamatozású forint lakáskölcsön is igényelhető. A törvény garantálja, hogy a megkötött szerződéseknél az állami támogatás, a betéti- és hitelkamatok mértéke a megtakarítási idő alatt nem változtatható.

Minden lakáscélra

A lakáscélú felhasználási lehetőség széles körű, korlátozásoktól mentes, gyakorlatilag minden lakással kapcsolatos költség finanszírozására felhasználható. Lakáscélnak minősül a pénzintézettől vagy biztosító intézettől felvett lakáscélú hitel kiváltására történő befizetés is.

Rugalmas

A betételhelyezés szüneteltethető, rugalmasan változtatható, azaz szabadon növelhető, illetve csökkenthető. Közeli hozzátartozóra átruházható, megosztható, illetve több szerződés összevonható.

2011.01.01-től törvényi változás, hogy az állami támogatás igénylő személynek, nem kell tulajdonrésszel rendelkeznie az ingatlanban. Így a közeli hozzátartozók: unoka, gyermek, szülő, nagyszülő egyaránt felhasználhatja családon belül akár egy ingatlanra is.

Egy családon belül több szerződés is köthető, így az állami támogatás megtöbbszörözhető!

Jól tervezhető, biztonságos

Az előre meghatározott havi befizetések és törlesztések, valamint a fix betéti és hitel kamatok miatt könnyen áttekinthető, előre kiszámítható.Törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 euró értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA).

 


 

Társasházak, lakásszövetkezetek, víziközmű:A lakáscélú felhasználási lehetőség széles körű, korlátozásoktól mentes, gyakorlatilag minden, a közös tulajdonban álló épületrészek felújításával, korszerűsítésével kapcsolatos költség finanszírozására felhasználható. Lakáscélnak minősül a pénzintézettől vagy biztosító intézettől felvett lakáscélú hitel kiváltására történő befizetés is.

Állami támogatás a társasházaknál:

Lakásszövetkezet, illetve a társasház által a közös tulajdonú részek felújítása céljából kötött szerződések esetében az állami támogatás éves mértéke épületenként az adott megtakarítási évben a lakástakarékpénztárnál betétként elhelyezett összeg 30 %-a , legfeljebb azonban:

 • 108.000 forint 2-4 lakásos épület esetén,
 • 144.000 forint 5-30 lakásos épület esetén,
 • 180.000 forint 31-60 lakásos épület esetén,
 • 216.000 forint 61-120 lakásos épület esetén,
 • 252.000 forint 121-180 lakásos épület esetén,
 • 288.000 forint 181-240 lakásos épület esetén,
 • 324.000 forint 240-nél több lakásos épület esetén.

Szakosított pénzintézeti működés:

A lakástakarékpénztárak specializálódott pénzintézetek, csak lakás-előtakarékossági üzleti tevékenységgel foglalkozhatnak, ugyanakkor a lakástakarék pénztárakon kívül más pénzintézet nem végezhet ilyen tevékenységet.

A lakáscélú betétgyűjtés és hitelezés zárt körben történő szervezése ugyanis nagy biztonságot és speciális üzletpolitikát kíván, amit specializálódott pénzintézetek tudnak igazán biztosítani. Lakástakarékpénztárt minimum 2 milliárd forint jegyzett tőkével szakosított pénzintézetként lehet létrehozni, kizárólag részvénytársasági formában.

 Hazánkban jelenleg 4 lakástakarékpénztár működik:

 

 • 1996.06.01-től  OTP Lakástakarékpénztár Zrt.,
 • 1996.06.01-től   Fundamenta Lakáspénztár Zrt.
 • 2011.10.01-től   Erste Lakástakarékpénztár Zrt.
 • 2013.12.01-től   AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt.

 

"Mindenhol jó, de legjobb otthon!"