Kapcsolat

Üzemeltető:
Molnár Péter

Többes biztosítási -és pénzügyi közvetítő

MNB reg.szám: 105021523829


Cég székhelye:
 
6351 Bátya, Kalocsai út 65.

Iroda:
6300 Kalocsa, Szent István K. út 70.
Adószám: 
633066851-1-23

Telefon:
06/30-207-1287

E-mail:
penzugyibroker@t-online.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
9.00 - 17.00 óráig

Egyeztetett időpontban, akár más helyszínen is tudunk tárgyalni!

Biztosítások

Biztosítás kezdete

 


Mióta beszélünk biztosításokról?

 

Az őskor idején az ember még csak annyi terméket állított elő, mely a létfenntartáshoz elegendő volt. Így nem volt felhalmozott vagyon, tehát a biztosításra sem kellett túl nagy hangsúlyt fektetni. A rabszolgatartó társadalmak idején azonban már megjelent a magánvagyon, és ezzel egyidejűleg a közös kockázatviselés is. Ebben a korban a kereskedők megegyeztek, hogy a karavánjaik kifosztása esetén a keletkezett károkat közösen viselik.

A társadalmak fejlődésével egyre inkább megjelentek a specifikus kártérítések. A XII. századtól kártérítést nyújtottak tűz, hajótörés, állatok ellopása, szállítmányok elvesztése esetén, vagy halál esetén temetkezési költségekre segítséget adtak. Az első tényleges biztosítás kötvényt a XIV. században Genovában állították ki. A XVII. században  megtörtént az igazi áttörés. Londonban Edward Lloyd kávéházában 1688-ban megalakították a hajó- és szállítmánybiztosítás központját.Ebben a kávéházban, elöszőr fogadásaokat kötöttek egy-egy hajóra vagy rakományára. A Lloyd's of London napjainkban az egyik legtekintélyesebb biztosító és brókereket tömörítő szövetség lett.  A nagy számok törvényének felismerésével, kialakult az első kárvalószínűség számítás, egyszóval a mai modern biztosítás.

Magyarországon mikortól beszélünk biztosításokról?

A XIV. századba nyúlik vissza a csírái, amikor a céhek úgynevezett társládákat, segélyeket hoztak létre a tagok részére. XVI. századtól már bányatársaságok is pénzt szedtek, segélyek és temetkezési szolgáltatásokat fizettek ki belőle, a bajba jutott hozzátartozóknak. Az első magyar biztosító társaság  1807-ben alakult a  Rév-Komáromi Hajózási Biztosító Társaság , ahol  a rakományt és a hajót is már  biztosították. 1919-ben létrejött az első országos biztosító egyesületet a BIOSZ- 63 társaság csatlakozott ide  -ez 1948-ig működött hazánkban.

A II. világháború között nem sokat hallottunk a biztosításokról, a fejlődés a II. világháború után indult meg -1949-ben megalakult hazánkban, az Állami Biztosító Nemzeti Vállalat.Teljes Állami monopólium 1952-1986 -ig tartott. Fedezetet nyújtottak már lakás, társasházak- és baleset biztosításokra, kiterjedt életbiztosítások, vállalatok és szövetkezeti biztosítások alakultak ki.

1986-ban az állam ketté osztotta törzstőkéjét és két állami  biztosítót hozott létre , így Állami Biztosító (AB) és Hungária Biztosító(HB) néven.

Külföldi Biztosítók 1989-től jelennek meg újra  hazánkban, elsőnek az osztrák  Providencia, majd a olasz Generáli, a holland  ING és AEGON Biztosító csoportok  , majd folyamatosan egyre több külföldi biztosító lép színre az  országunkban, egyre több, szélesebb körű szolgálatatásokat kialakítva. 1995-ben elfogadásra került a Biztosítási törvénykönyv (BIT), amely szabályozza a piac működését. Jelenleg több mint 30 biztosító társaság működik hazánkban, az európai országokon kívül jelen  van  USA és ausztrál  biztosító cég is .

Miért van szükség ma is biztosításokra?

Ahogy az ókorban, majd a  középkorban is  már rájöttek arra , hogy az értékeinket úgy tudják, megóvni, -ha egy közösségi csoport pénzt gyűjt össze, ami kár esetén fedezi a károsultak kárát. Erre ma  veszélyközösségeket hoztak létre, azaz olyan csoportokat amikre lehet biztosítást vállalni ,amelyet matematikai és statisztikai számításokkal kalkulálnak ki a szakemberek. Ma a felgyorsult világban, a vagyonunk, értékeink, vállalkozásunk  és életünk többféle módon biztosítható, egyre szélesebb formában.

A biztosítást fizető személy-szerződő ember  vagy jogi személyiségű cég - aki egy jövőbeni védelmet vásárol meg, amellyel a bekövetkező kockázatot a Biztosítóra hárítja át. A szolgáltatások széleskörűek lehetnek már , ezért   díjban is  nagy eltéréseket vannak a biztosítási termékek között.

Hogyan lehet ma biztosításokat kötni?

 

  •  biztosító fiókban
  •  bankban, csak 1 biztosítót képviselnek
  •  telefonon
  •  online/ interneten
  •  függő biztosítási ügynöknél
  •  alkusznál
  •  többes ügynöknél, több biztosítót képviselő 

 

Én többes biztosítási ügynökként dolgozom 9 éve, ahol a legoptimálisabb terméket választjuk ki az ügyfeleimnek.